Eilinen aherrus tai laiskottelu tuotti tulosta:

668848.jpg668849.jpg
         edestä                                                                                      takaa

Vauvannuttu valmistui, vain kiinnityssysteemi puuttuu :) Lankana nutussa on ihanan pehmeä Sublime extra fine merino wool, jota neuloin vyötteen suosituksesta poiketen 3 puikoilla. Malli on oma, mitat tosin kurkin valmiista ohjeista, oliskos tuo n. 60 senttinen? Lankaa kului ehkä vajaa 150g.

En oikein tahdo jaksaa tehdä montaa samanlaista kappaletta, ja jo raitojen tarkka laskeminen ja sijoittelu tuntuu joskus ylivoimaisen tylsältä. Niinpä päätin tällä kertaa neuloa raidat täysin suunnittelematta, siten kuin hyvältä tuntui ja näytti. Mielestäni lopputulos on yllättävänkin harmoninen!

Muutenkin tuo on tehty matkan varrella soveltaen ja suunnitellen. Alunperin ajattelin neuloa ihan tavallisen kietaisunutun, mutta yhtäkkiä (tuossa pääntien aloituskohdassa...) huomasin, että olin laskenut kavennukset ihan päin mäntyä.Tein siis pääntien. Toista etukappalettakin piti sitten tässä vaiheessa hieman soveltaa, pääntien epäsymmetrisyys on pääosin tarkoituksella toteutettu ;)

Tänään mulla oli tarkoitus olla asioidenhoitopäivä. Eipä sitten taida olla, ellei tuo sade tuosta edes vähän taukoa. Pauli on vielä Halikossa, joten oisin liikkeellä kävellen. Höh. Oisin mm. käynyt ostamassa ihanan vihreää ohutta Pirkkalankaa ja 4 pyöröpuikot matkaneuleeksi :(  No, lähdetään ajelemaan vasta keskiviikkona, joten huomennakin vielä ehtii. Ja hätätapauksessa vaikka sitten keskiviikkoaamuna. Tänään voin sitten tehdä kukkapaitaa. Sitä en viitti reissuun ottaa, liian paljon pieniä osia.