Ilu kirjoitti muutama päivä sitten blogissaan blogeista, ja heitti haasteen jatkaa ja jakaa pohdintoja myös muissa blogeissa. Päätin ottaa haasteen vastaan, mutta inhokki-top 5 sijaan päädyin pohtimaan ihastus-top vitostani. Tässä se siis tulee, mistä minä pidän (neule)blogeissa eniten:

1. Selkeys
Väreissä, teksteissä, kuvissa. Erityisesti kaksikielisissä blogeissa on ihanaa, kun eri kielet on eroteltu fontin, värin, kappalejaon tai sisennyksen avulla.

2. Värit
Pidän väreistä sekä kuvissa että pohjissa! Ei niin väliä mitä ne värit on, kunhan ne sopivat kauniisti (tai jännittävästi) toisiinsa.

3. Osuvat otsikot
Näitä ei itseltä synny kovin usein, mutta on ihana huomata niitä muilla.

4. Keskustelu
Muiden blogien juttuihin tarttuminen ja jostain teemasta jatkaminen. Tällaisten perässä tulee surffattua monta blogia kerrallaan, ja on mielenkiintoista lukea eri ihmisten mielipiteitä ja näkökulmia.

5. Sisältö
Neuleblogeissa mua kiehtoo eniten melkein pelkästään käsitöihin keskittyvät blogit. "Melkein" siksi, että lukeminen muuttuu mielenkiintoisemmaksi, kun voin liittää mielikuvaani kirjoittajasta joitain faktojakin :)

Hupsista, ulkoasujutut taitaa olla mulle aika tärkeitä! Kyllä sisältökin, ihan oikeasti, vaikka se tuossa viimeiseksi mainitaan. Tunnustan kuitenkin, että mun on vaikea lukea pitkään ikävän näköistä blogia, vaikka sisällöstä pitäisinkin. Useimmiten ongelma on liian tumma tai sekava tausta, jolta lukeminen on raskasta tai vaikeaa.

Minustakin olisi mukava lukea näitä listoja (kummin päin vaan kirjoitettuja) enemmän! Ei siksi, että kaikista blogeista tulisi samanlaisia, tai että muokkaisin omaa blogiani niiden pohjalta, vaan ihan puhtaasta uteliaisuudesta. "Ai noinkin voi ajatella" -oivallukset ovat kovin tervetulleita tässäkin asiassa!