Pauli kotiutui Israelista tasan kaksi viikkoa sitten, ja toi mulle tuliaisena aivan ihanan pashminahuivin. Se on sopivan iso, jotta siihen voi kietoutua. Se on ihanan pehmeä (50% silkkiä ja 50% kashmiria). Se on suloisen lämmin. Se on täydellisen värinen. Pidän siitä kovasti! Niin kovasti, että käytän sitä lähes joka päivä. Ja jos jotain huivia käyttää niin usein, tätyy tehdä myös siihen sopivia asusteita. Esimerkiksi lapaset:
 237711.jpg

Kovin pitkälle nuo lapaset ei tosin vielä ole ehtineet.... Lankana tuossa on arpajaisvoitto KoolAideilla värjätyt Pirkkalangat ja ruskea Wool. Kylläpäs ne ovatkin sopivan väriset, vaikken värjäyshetkellä vielä tiennyt huivista mitään!





Muut neuleet eivät sitten ole edistyneet tuonkaan vertaa. Muutamia kyllä Paulin matkan aikana aloittelin:

237759.jpg
Sukat Step-sukkalangasta. Näytti kovin kauniilta kerällä, ja ajattelin näistä lahjasukkia. En ollut tutkinut värikarttaa etukäteen, ja jotenkin onnistuin olemaan ajattelmatta noiden kerän söpöjen pienten aniliininpunaisten pätkien merkitystä. Järkytys oli valtava, kun punaiset pilkut alkoivat ilmestyä varteen. Lahjaksi nämä eivät siis päädy, mutta itse aloin neulomisen aikana tykätä tästä sukasta. Onhan se kuitenkin aika hellyyttävä, pilkuistaan huolimatta. Pitäisi vielä tehdä sille kaveri.

Silmukoita sukassa on 66 ja käytössä taisi olla 2,5 puikot.



237758.jpgTässä puolestaan on valmistumassa vauvan liivi. Malli on omasta päästäni, ei kovin monimutkainen. Luulisin. Tuossahan on vasta takakappaleen helma, joten kaikenlaista voi vielä tapahtua. Kuvassa näkyy vähän huonosti, mutta ensimmäiset n. 10 cm joustimesta on neulottu Haruha-sukista löytämälläni kuviolla, loppu on simppeliä 4o 2n joustinta.


Näiden lisäksi kesken ovat myös talviaamunlapasen kaveri (aloitettu kyllä sekin) ja ylläri salaiselle ystävälleni. Ainakin viimeksi mainittu valmistunee lähiviikkojen aikana!

Muillakin neuleilla on kyllä toivoa: sain viimeinkin graduni sellaiseen kuntoon, että voin maanantaina lähettää sen ohjaajalleni hyväksyttäväksi. Korjausehdotuksia ei enää oteta vastaan, haluan gradun pois käsistäni arvosanalla millä hyvänsä! Ehkäpä pääsen kohta aloittamaan sitä pitkään suunniteltua villatakkiakin....?