Tässä tämänkertaiset osallistujat ryhmäkuvassa:

139450.jpg8 KoolAid-pussia ja 6 eri kokoista ja väristä vyyhtiä Seiskaveikkaa ja Nallea. Kuvassa muiden taakse piiloon on jäänyt vielä yksi luonnonvalkoinen vyyhti.

Tein vyyhdeistä aika pitkiä, koska en erityisemmin rakasta pätkävärjättyjä lankoja. Pitkässä vyyhdissä toivoin värinvaihtojen tulevan ainakin kerroksen välein.


                                                               Tässä sitten ollaankin jo tosi toimissa:

139454.jpgEdellisessä kuvassa näkyvästä mikrosta huolimatta langat päätyivät pataan.  Kuumentelin niitä pitkään (yli 30min) melko miedolla  lämmöllä, kunnes vesi kiehahti. Sen jälkeen annoin lankojen jäähtyä ensin väriliemessään  ja sen jälkeen toisessa astiassa. Kädenlämpöisiksi jäähtyneet langat huuhtelin ja pesin. Ainakaan tässä ekassa pesussa väriä ei irronnut lainkaan
.

Ja tässä viimein lopputulos:

139458.jpgLankojen alkuperäisvärit vasemmalta oikealle: valkoinen, ruskeanharjamaa, tumman harmaa, luonnonvalkoinen, vaalean lila ja  keltainen. Ensimmäisen ja kolmannen vyyhdin värjäsin ensimmäisessä kuvassa näkyvässä muodossaan (kierteellä), jotta väri ei imeytyisi aivan tasaisesti. Muissa langoissa käytin yhden värin kahta sävyä (sekottelin värejä iloisesti toisiinsa, joten yhtään täysin "puhdasta" väriä tästä ei löydy).

Aikas tyytyväinen olen, etenkin lilan ja keltaisen langan muodonmuutokseen - noita värejähän voi oikeasti käyttää johonkin! Myös ruskeanharmaan langan muuttuminen kauniin sinivihreäksi ilahdutti. Saas nähdä mitä näistä sitten syksyn pimeinä iltoina (tai jo hieman aikaisemmin) syntyykään!

Tämän postauksen myötä piiperrykset varmaankin hiljenee hetkeksi. Perjantaina on edessä muutto Riihimäelle. Netti uuteen kotiin on jo tilattu, mutta Soneran täti ei ollut kovin toiveikas toimituksen nopeuden suhteen... Onneksi on kirjastot!