295905.jpg

Olen istunut eilisen illan ja tämän päivän kipeänä kotona kutomassa. Ensimmäisenä puikoille pääsi uuden Knittyn Calorimetry. Oikein mukava ja nopea neuloa, valmistui viime yönä, kun en pitkien päiväunien ja yskän takia saanut nukuttua. Toisessa puolikkaassa tosin unohdin muutamalla kerroksella lisäillä silmukkamäärää, mutta lisäsin sitten seuraavalla kerralla vähän reilummin. Eipä toi suuremmin valmiissa tuotoksessa häiritse. Tänään sain sitten pääteltyä kaikki (=moooonta) langanpäät ja ommeltua napinkin. Ihanaa saada kerrankin jotain valmiiksi asti kerralla :)! Tän päivän neuleena on sitten ollut patalappu kirjavan Huopasen jämistä. Kun Pauli vielä toi mulle päivällä kaupasta suklaata ja vicksejä, ei sairastaminen ole ollenkaan hullumpaa.

295906.jpgLankana tässä on lähinnä 7veljestä erisävyissä, pohjana vanha vaaleanruskea tweed. Pienensin ohjeen silmukkamäärää kahdeksalla, eli neuloin 112 silmukalla ja nelosen puikoilla. Lyhennetyt kerrokset tein kuitenkin ohjeen mukaan. Eihän tämä ihan samalta näytä kuin mallikuva, toimii hyvin ainakin näin sisällä testattuna ;)
  


Tuossa ylemmässä kuvassa panta on  äidin tai mamman joskus 60- tai 70-luvulla virkkaaman kolmiohuivin päällä. Kumpikaan yllämainituista ei enää muista miten huivi on tehty, enkä ole kavereiden kanssa onnistunut sitä pähkäilemään, vaikka useamman kerran ollaan huivia tuijoteltu. Ketjusilmukkaketjuja siinä näyttäisi olevan, mutta siihen minun tietämykseni sitten jääkin. Olisko kenelläkään tietoa, miten moinen huivi on mahdettu virkata?